Jill Svensson

"A bird does'nt sing because it has an answer. It sings because it has a song." - Maya Angelou

"Varför är du så fet?"

Kategori: Allmänt

 
 
Haha, ja, vad ska man säga? Inte för att jag sitter hemma och äter chips hela dagarna iallafall, som de flesta tror.
 
Jag kan inte säga att jag tog åt mig något direkt av denna fråga. Den är rättvis, jag är fet, men jag är inte mindre älskad för det. Jag bryr mig inte om folk säger det uppenbara, att folk frågar hur det kommer sig. Men jag tänker inte att tolerera att Fet används synonymt med ordet "Ful". Jag är inte ful. Jag är fet. 
 
Varför är jag så fet?
 
Den frågan ställde jag mig i flera år. Medans vi var hos dietister som gav mig ett strikt mat-schema, inget godis, ingen dricka, inga snacks osv. Vi började gå hos specialister på motion och diet och jag fick inpräntat i mig att jag (fast jag gjorde precis som schemat sa), ljög om att jag följde schemat, och att jag var mindre värd än "normala barn" för hade jag gjort som schemat sa det hade det gett resultat! Jag ljög helt säkert!
 
Inget fungerade. Jag tränade mer än "normala" barn gjorde, åt mindre. Ingen förändring. 
Efter några år gick jag till gynekologen som konstaterade med lite tester att jag hade en sjukdom, som gjorde att jag i stort sett inte kan gå ner i vikt.
Jag tränar flera gånger i veckan, jag äter FÖR LITE, pga att jag lärde mig tidigt att jag som var så fet inte ska äta. Min kropp har ställt in sig på "svält-läge", alltså tar den upp precis allt jag äter, hade jag ätit mer hade min kropp bara tagit upp de näringsämnena den behövde. Jag försöker äta mer. Men jag blir lite illamående om jag äter 5 grr om dagen, då känns det som om jag bara äter och jag som är så Fet borde inte äta. 
 
Varför är jag så fet?
- För att jag har en sjukdom. 
 
Är jag mindre värd för att jag är Fet? NEJ. 
Är jag mindre vacker för att jag är Fet? Vissa tycker nog det, jag är inte en av dem.
 
Jag fick denna fråga på ASK.fm , den är rättvis, människan är nyfiken. Antingen på hur mycket jag kommer att gråta när jag får se denna fråga eller så är det en genuin fråga om varför jag är så fet. Vem vet?
 
Att försöka få mig att må dåligt genom att säga att jag är Fet, Tjock, det går inte. Jag har tryckt ner mig själv så långt ner som det går (med viss hjälp) i så många år så att jag är immun mot sånt nu. 
 
Du är vacker.
Du är speciell.
Du är talangfull.
Du är den Du är.
 
Jag är vacker.
Jag är fet.
Jag är speciell.
Jag är den jag är.
 
Hellre Fett på kroppen än Fett i Huvudet.
 
Jag är Fet.
 

You never know the strength of your own hands

Kategori: Allmänt

Halloj!
 
Min enda "lediga" dag denna veckan har jag ägnat mig åt att,ja, arbeta! Jag har mailat, ringt samtal, övat låtar, letat noter till förbannelse! Man tror inte att sånt här tar så pass lång tid som det faktiskt gör! Jag har väl arbetat som en "normal" arbetsdag idag, ca 8 timmar så när mamma o pappa kom hem var jag ganska slut i huvudet efter att ha ordnat upp denna veckan! Men nu känns det iallafall skönt att ha varenda liten detalj denna veckan under kontroll, men jag vet ju att något kommer gå åt fanders för Det brukar det göra när man har allt under "kontroll".   Jag har hunnit med att träna idag också, så nu har jag duschat och ska snart gå och lägga mig.
 
Jag har spelningar varenda dag denna veckan, utöver det har jag möten och övningar med musiker, organister och kantorer. Dessutom så fyller min yngsta kusin år så på lördag ska vi fira honom. Jag skulle gärna få in lite studiotid också när jag väl är igång. 
 
Nästa vecka är det inte fullt lika mycket, det är lite "privata" tillställningar jag ska iväg på, lite kalas för nära o kära osv. Några enstaka spelningar bara. Däremot blir det mycket möten nästa vecka också, det börjar dra ihop sig inför JUL MED JILL OCH JULIA och just nu känns det som om jag inte har koll på något men jag känner så för att jag har koll på allt. Jag kan lova det dock att detta års upplaga kommer bli mycket bättre än förra året! 
 
Nu så fick jag lite låt-inpiration så nu ska jag skriva lite, dessa rader dök upp i huvudet! 
 
"You never know the strength of your own hands til you struggle to get up
You never know you've rise until you fall again.
You never know the point of your own life until you're at the end
And that's when it all begins."
 
Vi får se vad det blir av det!
 
Sov gott med er i höstregnet! |//\\//\\//\\| Jill

En helt vanlig dag!

Kategori: Allmänt

Hej! 
Jag har fått många frågor om vad jag gör nu för tiden och läsare undrar om inte jag kan skriva om hur "en helt vanlig dag" ser ut för mig, så nu ska ni få följa med mig genom torsdagen!
 
Jag vaknar runt 8.00, går ut och går med Sigge (min hund), käkar frukost, sen börjar jag med att "väcka rösten" , prata lite, nynna och sen sjunga! Öva på ungefär 15 olika låtar som jag ska lära mig utantill, där ungefär hälften är nya sånger. Sen går jag igenom mailen och svarar på fan-brev, jobberbjudanden och liknande. 
 
Igår skulle jag träffa pianisten till Jul med Jill och Julia kl. 11.30 för att öva. Efter det kl. 14.00 skulle jag åka till en studio för att spela in en skiva. Mellan det åt jag en snabb lunch. Efter att jag spelat några låtar åkte jag hem en snabbis, fräshade upp mig, tog ett mellanmål och åkte sedan till nästa möte, det handlade om en spelning som jag ska göra framöver. 
 
Vid 21.30 kom jag hem, då fixade jag ett schema för morgondagen och åt en macka, gick ut och gick/sprang med Sigge. Kl. 23.00 ungefär gick jag och la mig!
 
Idag(fredag) gick jag upp vid 09.00, sovmorgon eftersom mamma är hemma. Jag käkade frukost sen började vi att jobba med en av de fantastiska klänningarna till Jul med Jill och Julia!
Nu ska jag iväg och jobba från 13 till ungefär 15.00 sen ska jag ha ett telefonmöte vid 15.30 efter det ska jag lägga upp ett program till en av nästa veckas spelningar. Sen tar jag helg!
 
Konstigt nog har jag mer spelningar på vardagar än vad jag har på helgerna! 
 
Detta var en av mina dygn, alla varierar, ibland är det smockafullt andra dagar är det inget, höst/vinter är alltid fullt för mig! Kul! 
 
LYCKLIG

Fullt upp..

Kategori: Allmänt

.. Med både det ena och det andra! I helgen sjöng jag lite överallt på både privata grejer och även inne på Jönköpings Marknad. Lördagskvällen avslutades med en välgörenhetsmiddag till förmån för Svenska Hästars Värn på Riddersbergs Wärdshus. Mats Green var Konferencier och presenterade mig så otroligt fint! Jag sjöng bl.a en av superridläraren Maria Stigssons favvo-låt Amazing Grace. 
 
Idag har jag börjat renovera och göra om mitt rum, så det blir lite "vuxnare". Jag kommer göra det i gammaldags stil, och lite romantiskt, mycket krukrosor, älskar rosor! 
 
Här kommer en just-nu-bild ! Har redan hunnit måla nästan en hel vägg!
Väggarna kommer bli naturvita!
 
Sov så gott allihopa!