Jill Svensson

"A bird does'nt sing because it has an answer. It sings because it has a song." - Maya Angelou

Framsteg!

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Nu har det gått 10 veckor sedan jag bestämde mig för att börja om med rätt träning och rätt mat igen!
 
Jag har inte skrivit eller pratat något om detta direkt eftersom det varit en väldigt personlig resa med mycket uppförsbacke!
 
När jag gick in i väggen och blev deprimerad osv så struntade jag helt i träning och jag struntade helt i vad jag åt och inte åt, tro det eller ej så åt jag knappt något och när jag åt så var det inte bra saker jag stoppade i mig.
 
Det jag började med för 10 veckor sedan var att jag började äta nyttig mat, jag började äta Mer och vid ganska bestämda tider, fem gånger om dagen. Jag började också träna och gå ut och gå 6 dagar i veckan med en vilodag för att kroppen skulle återhämta sig. Det låter mycket men det är inte så mycket, ungefär 2 riktigt hårda träningspass, 2 mellanhårda pass och 2 snabba entimmes-promenader. Det har varit hårt och ibland svårt att hinna med men istället för att sitta och titta på TV i två timmar på kvällen så valde jag att röra på mig. Det har gett ett resultat på ungefär 1 kg i veckan och det med mina "sjukdomar" och dålig ämnesomsättning, allt det där. Jag känner mig taggad att fortsätta på ett hälsosamt sätt, men en sak vill jag klarlägga:
 
Det var Jag som bestämde att Jag ville göra denna förändringen med MIN kropp, Jag var inte nöjd och mådde inte bra, nu mår jag däremot fantastiskt! Jag älskar min kropp och jag har bestämt mig för att Aldrig mer klaga på den. Jag var vacker innan, och jag tror stenhårt på att Skönhet kommer inifrån men nu orkar jag mer, jag mår Bättre och älskar mig själv, och det är den största gåvan du kan ge dig själv.
 
 Före-och-efter bilder... Samma tröja på bilderna.

Allt möjligt!

Kategori: Allmänt

Hejsan!
När jag sitter här och skriver så häller regnet ner. Hade tänkt gå ut och gå men det får nog vänta lite...
 
De senaste veckorna har varit så hektiska att jag faktiskt inte kunnat ta mig en enda minut till att skriva här men nu gör jag det!
 
Jag har fått besked från två folkhögskolor att jag kommit in till hösten och huvudet har snurrat och snurrat. Nu har jag äntligen bestämt mig. Jag har vägt fördelar och nackdelar och känt hur Jag har känt och bestämt att jag inte kommer gå i någon av skolorna till hösten. Skulle jag ha börjat hade jag varit tvungen att ställa in alla uppträdanden och jobb som jag har till höst och det vill jag verkligen inte! Så nu får ni ge mig ännu mer jobb! ;)
 
Igår sjöng jag i Huskvarna Kyrka som jag gör varje midsommardag, det var visst femte året i år så när vi började var jag alltså 13 år... Oj... Fyller ju då alltså arton i sommar, 21 Juli, lägg det på minnet ;) Det blev publikrekord och vi fyllde kyrkan, riktigt roligt!
 
Imorgon blir det fotografering inför ett reportage till Året Runt. Mamma ska vara med och bli fotograferad också, det ska bli spännande! Hoppas bara att vädret är med oss!
 
Skriver nog lite mer imorgon så att ni slipper läsa en hel bok varje gång jag skriver på bloggen ;)
Just idag är jag stark!
 
Kram på er!
 
 

semester

Kategori: Allmänt

Hejsan!
 
Jag är ledsen att jag inte bloggat på ett tag nu men jag har inte haft tillgång till Internet på riktigt länge.
 
I onsdags åkte jag, mor och far till en camping i Värnamo för att få lite semester och prova vår nya husvagn. Min syster och hennes familj följde också med i deras husvagn. Idag hade jag ett jobb i närheten av Värnamo så det passade ganska bra, jag är nu påväg till campingen igen med lillebror jämte mig. Om det fina vädret håller i sig så tänkte vi bada och imorgon tänkte jag o lillebror paddla kanot.
 
Vi tänkte spela spel hela familjen och ha en riktig camping-semester.
 
Tänkte försöka våga ta på mig baddräkt också. Får se hur det går XD
 
Hoppas att ni får en fin helg!
 
kramar Jill