Jill Svensson

"A bird does'nt sing because it has an answer. It sings because it has a song." - Maya Angelou

Nyår!

Kategori: Allmänt

Hej!

Ja om ni har missat det så är snart detta året slut! Mor min har gjort en fantastiskt fin klänning i en dov guldfärg. Den passar perfekt till morgondagens spelning och Nyårsfirande! Jag har haft en veckas ledigt och den har inte varit det minsta lugn över huvudtaget, jag trodde att jag skulle vara lite utvilad men så är det knappast.. Iallafall så ska jag sjunga i Huskvarna Kyrka imorgon, i övermorgon sjunger jag i Hakarp Kyrka, det ska bli jättekul!

 
 

Man brukar ju göra Nyårslöften inför det nya året, jag brukar inte göra det men inför 2014 så har jag stora planer, mycket förarbete inför framtiden. Jag har väl lovat mig själv att planera och låta saker ske. Det känns som om det äntligen är min tid!

Ska man sammanfatta 2013 lite kort så har det varit ett år med ganska mycket jobb, mycket personlig utveckling och min sång och mitt scenframträdande har skjutit till höjden. Jag är mer motiverad än någonsin!

Tänk en extra tanke bara innan ni går ut o smäller massa raketer o liknande, de skrämmer massor av djur något kolossalt, de får panik osv, det finns jättefina ekologiska Kinesiska lyktor som är superfina!

Gott nytt år allihopa!

Dress for Golden Success

Kategori: Allmänt

Jag undrar om det finns något som provocerar och irriterar folk så mycket som när någon med kurvor älskar sin kropp? 
 
I alla fall, min älskade mor har sytt en sån fantastisk klänning, hennes bästa verk hittills! Imorgon ska jag sjunga i Sofiakyrkan och det kommer va fullsatt, vilken känsla! Konserten kommer vara jättebra förutsatt att min röst håller.  Peter Hjalmarsson kommer också sjunga, en fantastisk sångare. Vi sjunger tillsammans med KFUM:s orkester ledd av Per-Åke Wennerberg och vi kompas också av den otroliga pianisten Nina Bjurenstedt, bäddat för succé helt enkelt! 
 
Efter det får jag ledigt tills på lördag! Längsta lediga jag har haft på länge och efter det är det JUL, som jag längtar. 
 
Dress for golden Success - Mona Svensson

Sjukdom

Kategori: Allmänt

 Om det finns något jag verkligen hatar när det gäller sjukdom o liknande, så är det när det påverkar hur jag sjunger. Jag kan ta en förkylning, jag kan ta feber och magont, jag kan till och med ha ont i halsen och ändå sjunga, men när jag får ett "virus" på halsen, då säger min röst stopp. Jag vet inte hur jag ska beskriva känslan, det river o bränns i halsen, och när jag pratar river det, och om jag skulle sjunga så skulle jag helt förstöra min röst. Den enda gången jag skulle ställa in en spelning är om detta händer, eller att rösten försvinner helt. Jag känner mig nästan handlingsförlamad, jag kan inte sjunga, inte nynna, o knappt prata, o känslan när man måste ringa o säga att man verkligen inte kan komma o uppträda är hemsk! Jag vet ju att det är ganska många som blir besvikna men då måste jag tänka på mig själv, på mina gränser. Just nu känner jag mig hemsk, ont i huvudet, ögonen och öronen, o det river i halsen som skjutton, jag HATAR verkligen det här, för jag vet att jag missar mycket roliga saker... 

Jaja, sura idag, ta nya tag imorgon och bli helt frisk tills på Tisdag. Det låter som en bra plan! 

Ska försöka somna nu, sov så gott eller skicka iväg ett meddelande o prata lite med mig, För jag lär inte somna på ett tag! 

Jul, Jul, Strålande Jul

Kategori: Allmänt

Hej! 
 
Just nu har jag fullt upp med Julkonserter hit o dit, det är så otroligt roligt o jag älskar att ha mycket o göra! Dock så har jag fått ett virus på halsen, så jag håller på att kurera mig med varm mjölk med honung, kanel o ingefära, medicin o halstabletter. Imorgon ska jag vara bra igen! 
 
På fredag är det premiär för JUL MED JILL OCH JULIA, och konserten kommer bli otroligt bra! Innan det hälsar jag, Julia Ingvarsson och Amanda Jorendal på Hasse P i P4 vid 11.30 (Torsdag). 
 
Imorgon-kväll är det genrep för just JUL MED JILL OCH JULIA, allt ska kollas, ljud, ljus, program, sång, musik, kören. Det ska bli så kul. Lördag är det också JUL MED JILL O JULIA, söndag har jag två spelningar, måndag spelning, tisdag två spelningar osv. Jag har så många spännande projekt på G till nästa år också. Vänta och se, tålamod är en dygd. 
 
 
Jag ska börja uppdatera mer nu igen men efter mitt förra inlägg har jag inte vetat vad jag ska skriva mer än TACK! <3