Jill Svensson

"A bird does'nt sing because it has an answer. It sings because it has a song." - Maya Angelou

*Jag Älskar Dig*

Kategori: Allmänt

"Jag önskar att det kunde bli januari så att jag kan vända bort höstens jobbiga blad. Börja om. Börja skriva på en blank sida. Bränna upp höstens skrivna sidor så att jag aldrig mer behöver läsa det som som skrevs. Flyga upp bland molnen och sprida ut askan, för att släppa orden som skrevs och aldrig någonsin mer behöva minnas. 
 
Men orden och minnena sitter inte på något blad, jag kan inte bränna upp dem och sprida ut askan. Orden sitter i mitt hjärta och tills dess det slutar slå minns jag orden som sades för lite, och jag minns hur viktiga de är.
 
Jag älskar dig. "
 
Detta är ett urdrag ur min dagbok från Hösten 2011. Hösten jag trodde skulle bli min bästa, blev istället min värsta.. Detta skrev jag när mamma låg inne på sjukhuset, vilket hon gjorde under några månader innan hon blev så pass bra att hon kunde opereras.Och jag börjar fortfarande gråta när jag tänker på den lilla detaljen att jag, innan mamma åkte in på akuten inte kramade henne och sa Jag Älskar Dig. 
 
Då levde jag på hoppet om att det skulle bli bättre i Januari. Nu blev det ju inte det direkt utan jag 'gick in i väggen' och blev ordentligt deprimerad, slutade sjunga och lyssna på musik och hade dessutom nästan precis fått diagnosen PCOS med orden " Du kommer inte kunna gå ner i vikt pga detta, din mens kommer inte ordna upp sig förrens du fött barn och du kan inte få barn så att..." 
 
Hade jag inte haft en jädra kämparglöd och en fantastisk familj så hade jag nog inte varit här idag. 
 
Det jag vill säga med detta är absolut INTE att det är så synd om mig och Puttinutti. Det jag vill säga är att även om det känns som om livet inte är värt att leva. Även om du får massa diagnoser och begränsningar slängt på dig. Även om du känner dig jäkligt värdelös så ska Du, just Du veta att det blir Bättre! Kanske inte när du tror att det ska vända, men det KOMMER vända. Sitt inte och vänta utan KÄMPA och våga fråga om Hjälp. 
 
Nu överlevde min mamma. Jag är påväg tillbaka från Depressionen (den är i stort sett borta), jag stressar lagom och jag har gått ner 30 kilo, min mens är regelbunden och kan jag inte få barn så finns det massa redan födda barn som behöver kärlek och trygghet (långt fram i tiden ligger just detta då ;) ) 
 
Men åter igen. DU är BÄST, STÖRST och VACKRAST! Och till er som kämpar;
 
DET BLIR BÄTTRE! 
 
Var inte rädd, nu när det känns som om mörkret omsluter dig. 
Var inte rädd, nu när det känns som om tunneln aldrig tar slut,
för snart ser du ljuset och snart hittar du vägen ut.
 - Jill Svensson
 

Min kulinariska upptäckt!

Kategori: Allmänt

Till att börja med brukar jag alltid äta havregrynsgröt med blåbär och ibland lite, lite honung i på morgonen. Det håller jag mig på till ungefär 14-15 på dagen. För ungefär en vecka sen köpte pappa hem ett vitt bröd som man brukade äta när man var liten i skolan, jag blev nostalgisk och tänkte att "en macka till gröten gör väl ingen större skillnad". Så jag käkade och för det första så fick jag sura uppstötningar och för det andra och mest chockerande, jag blev hungrig efter 2 timmar igen. Fast jag ätit både gröt och macka. Jag vet ju att det är samma sak med snabbmat, där det finns ett ämne som gör att man blir hungrig och "sugen" i flera dagar framöver.. Men i bröd! Det trodde jag inte.. Nu håller jag mig till så ren mat som möjligt, jag får baka eget bröd om jag vill ha! 
 
 
PS; jag provade detta i flera dagar sen så att det inte bara var en så kallad "hungerdag" :) 
 
Kram på er!